0

Kutnohorská Kocábka je opět tu

V sobotu 13. srpna se v Kutné Hoře na nádvoří Vlašského dvora koná od 13 hodin již 33. ročník Kutnohorské Kocábky. Festival pořádá spolek Sdružení Kocábka, které nad zdárným průběhem dohlíží již od roku 1999, kdy pořadatelskou štafetu převzalo od Městské knihovny a informačního centra v Kutné Hoře. Předseda spolku Zdeněk Lebeda nám k tomuto festivalu řekl: “Kocábka je festival folku, bluegrassu, country a trampské hudby. Objevují se i názory, že tato hudba je už přežitá, ale to si my nemyslíme.
A taky o tom svědčí to, že se pořádá již 33. ročník. Kolik festivalů má takovou tradici! Zveme všechny na tento festival, kde uslyšíte tradiční kapely Brzdaře, Trampoty a Wyrton, mezi účinkující se vrací i Renata Špačková s Richenzou, uvidíte i dixilend se Zdeňkem Jeřábkem, dále kapely Stráníci, Johny Cash trio, Country Ladies, Lokálku a Petra Kocmana s kapelou.“ Lístky jsou k dostání v předprodeji v informačním centru v Sankturinovském domě v Kutné Hoře za sníženou cenu Kč 150.

Pořadatelé touto cestou děkují všem sponzorům, Městu Kutná Hora, Středočeskému kraji a všem, kdo se zapojili do přípravy festivalu.

P1060657

Veronika Lebedová

Leave a reply