0

O Kutné Hoře

CD a procházkovou hru z dílny Rodinného centra Špalíček pokřtily v sobotu 24. září o Svatováclavských slavnostech tři dobré kmotry. Vlastně dvě kmotry a jeden kmotr. Veronika Lebedová jako naše kamarádka, Pavel Ladra jako zástupce města Kutná Hora a též naše krevní skupina, a Dana Brandejská za Nadaci České pojišťovny  – jak jinak, též naše spřátelená duše. Popřáli hodně úspěchů písničko – povídacímu CD, spojenému s procházkovou hrou. Voda z Páchu neboli Visplice neboli Vrchlice stékala po mapě hry i po CD a kapala hudební skupině JeToJedno k nohám. JeToJedno spolu s malými zpěváčky ze Špalíčku zanotovala písničky o Kutné Hoře a nejen o ní. Hudba na celém CD pochází právě a pouze jen od nich, zatímco texty písní i mluveného slova vyšly z klávesnice našeho společného kamaráda Vítka a ilustrace z pastelky Terezky Balánové. A další spousta lidí se na něm podílela třeba jen radou a názorem. Všem tímto děkuji.deti_krest

Sluníčko sobotnímu odpoledni přálo, a tak si účastníci křtu mohli ještě ten den vyzkoušet hru, která už je nainstalována podél přední části Královské procházky. Na obalu CD totiž najdete podrobně popsané úkoly i mapu, jak se k nim dostat. Pokud jste to nestihli, nezoufejte. Herní mapu si můžete vyzvednout ZDARMA v RC Špalíček kdykoliv v jeho otevíracích hodinách – www.rcspalicek.cz – a po úspěšném zvládnutí úkolů vás na témže místě čeká odměna v podobě výše uvedeného CD.

Samozřejmě si můžete celý komplet i koupit, a to za vámi stanovenou cenu, výtěžek bude použit na dotisk CD. Chtěli jsme vás tímto projektem vytáhnout z pelíšků na procházku vskutku královskou. A jestli jste tam už byli? Teď máte nový důvod – O Kutné Hoře.

vsichni_krest  kmotri

Křestem a vystoupením na Svatováclavských slavnostech se završilo naše roční snažení v projektu s názvem Kutnohorské potkávání, které podporovala Nadace České pojišťovny a město Kutná Hora.

Kateřina Špalková

Leave a reply