0

Za křenem do Malína!

„Slavnost Malínského křenu“ se konala v sobotu 22. října v Malíně u Kutné Hory. Akce, kterou bychom mohli také nazvat „Malínská křeniáda“, se konala již podruhé. Tradici založil v loňském roce organizátor slavností pan Vladimír Dupal. Jelikož po oba roky byl ze strany veřejnosti o tuto akci velký zájem, vypadá to na vznik nové tradice.
A to je dobře. Pravý malínský křen je totiž světoznámý a rozhodně si zaslouží obnovení slávy, na kterou se v posledních desetiletích poněkud zapomnělo.

K jídlu byly připraveny dobroty jako domácí křenové hamburgery, malínský guláš, křenová polévka nebo křenová pasta z malínského křenu. Děti se vyřádily na koních, na dřevěném kolotoči a na staročeské střelnici. Také malovaly, a co jiného, než malínský křen! Zájemci dostali možnost vydlabat si dýni a vložit do ní zapálenou svíčku.

„Malínská křeniáda“ se vydařila, všude vládla chuť a vůně křenu, dýní, ale především dobrá nálada
a pohodová atmosféra!

DI11-16 - Z regionu - Malínská křeniáda - foto 1 DI11-16 - Z regionu - Malínská křeniáda - foto 2 DI11-16 - Z regionu - Malínská křeniáda - foto 4 rmk_DI11-16 - Z regionu - Malínská křeniáda - foto 3

Vladimír Havlíček

Fotografie autor

Leave a reply