0

„Kultura přes dráty“

Bude to už rok co žijeme v době historicky nevídané, neslýchané – době strachu z nákazy koronavirem. Době vládních zákazů a příkazů, která je v mnoha směrech zlomová a vede celou společnost k přehodnocení dosavadních hodnot a způsobu života celé „civilizace“.

Tato zkouška, která nám byla přichystána (otázkou zůstává zda přírodou a nebo i přičiněním člověka samotného) nás vrhla do života v izolaci.

Zavřené školy, obchody, zákaz provozu divadel, kin, koncerů a veškeré kulturní činnosti ba i zpěvu na veřejnosti – to je v minulosti něco neslýchaného a nevídaného, ale v roce 2020 – 2021 reálného. Realita života fyzického se přesunula do světa virtuálního. Světa internetu, počítačů, mobilů a tabletů. Svět umělé inteligence, jedniček a nul, který v roce 2020 převzal do své režije i kulturu a umění. Koncerty, plesy, zábavy, divadelní vystoupení na veřejnosti v té nejpřirozenější fyzické podobě jsou zakázány.

Nu co s tím? Zpravodajský server www.svoboda.info a agentura www.lepor.cz se rozhodli přenést tedy regionální kulturu k druhým přes dráty.

Nutno podotknout, že drátů datových použijeme jen jako „dočasné řešení“ a to z důvodu natažení pomyslných drátů ostnatých, které zakazují se lidem společně setkávat, bavit se a radovat. A tak se alespoň na chvíli odpojte od více jak rok trvající gigantické mediální laviny negativních informací o nemoci Covid-19. Zkuste se chvíli napojit na poslech a popovídání si se známými i neznámými hudebníky, umělci a kamarády nejen z našeho regionu v „kultuře přes dráty“

Leave a reply