0

Fazolová polévka

Plnohodnotné jídlo s ideální kombinací sacharidů, bílkovin, tuků, minerálů a vlákniny, snadné na přípravu

fazolova-polevka

Ingredience:
1 šálek vařených červených fazolí
½ šálku těstovin napolo
uvařených
1 malá nasekaná cibule
1 malé nasekané rajče
1 najemno nakrájená mrkev
2 šálky zeleninového vývaru
3 stroužky česneku
2 pokrájené stonky
řapíkatého celeru
olivový olej, lístky koriandru, paprika, oregano, pepř
dle chuti
Do hrnce nalijeme olivový olej a zahřejeme ho, přidáme cibuli a česnek, které osmažíme dohněda. Přidáme celer, papriku, oregano a všechno necháme zpěnit. Pak přidáme mrkev, rajče, těstoviny, fazole a vývar. Necháme asi 5 minut podusit, mírně osolíme a opepříme. Nakonec posypeme lístky koriandru a bazalky.

Suroviny můžete zakoupit
v obchodě Jasmínek na adrese:

Šultysova ulice,
Kutná Hora
(pěší zóna u Morového sloupu)

Leave a reply