0

Hudební DÉJÀ VU nastartoval Motor

Skupina Motor byla založena v roce 1987 v Kutné Hoře a toto město se stalo jejím domovským působištěm po celou dobu aktivní činnosti. Ta byla ukončena v roce 1992 a na dlouhou řadu let se zdálo, že pamětníkům zbude už jen vzpomínat na vystoupení Motoru v Kutné Hoře a okolí. Motor stihl natočit tři oficiální demokazety a podílet se na vzniku samplerového LP Bohemia Hard, které ale nakonec nebylo vydáno. Přesto byl ale ve své době repertoár kapely důkladně zmapován a to díky live záznamům, které se dochovaly na audiokazetách.
Na sklonku roku 2017 se naskytla ideální příležitost k malému bilancování. Třicet let od vzniku kapely a čtvrtstoletí od ukončení její činnosti. To byl pádný důvod uspořádat setkání bývalých členů a fanoušků kapely. A také skvělá příležitost ke zmapování a digitalizaci dochovaných audionahrávek, dobových novinových článků, fotografií, fanzinů i propagačních tiskovin.
Nakonec vše zabralo plnou kapacitu datového DVD, které si návštěvníci tohoto večera odnášeli na památku. Motor 23.12. 2017 po pětadvaceti letech znovu zahrál v legendárním hostinci KOTOR. Všichni zúčastnění s potěšením zjistili, že písničky kapely nezestárly až tolik, jak by se dalo očekávat. A především: že to i po tak velké řadě let Motoru stále hudebně funguje. Dobré chvilky se mají opakovat a tak se společně Martin Vajgl (bicí), Mirek Řepa (el.kytara), Pepa Mandík (basa), Honza Balhám (zpěv) a Dušan Lapáček (el. a ak. kytara) rozhodli zdokumentovat staré songy v novém.

Že se kapela ještě někdy potká na podiu bylo takové Déja Vu . Zázraky se ovšem dějí… Jen je třeba jim vyjít vstříc. A tak se nepravděpodobné stalo skutečností a nové nahrávky starých písní i jedné novinky spatří světlo světa na vinylovém LP albu koncem roku 2018.

Celé je to tak trochu Déjà Vu…

A vlastně i vysvětleni toho proč se album bude stejně jmenovat.  Poslechnout si staronové songy na živo, bude možno 28. září 2018 na Palackého náměstí v Kutné Hoře. Kde se s vámi těší na viděnou i slyšenou skupina MOTOR music a jejich Déjà Vu.

 

 

 

Leave a reply