0

Navštívili jsme Londýn

7. až 11. listopadu pořádala Základní škola Žižkov Kutná Hora díky projektu z evropských fondů zájezd do Londýna s cílem zlepšit dovednosti žáků v anglickém jazyce a poznat anglickou kulturu. Výletu se zúčastnilo 30 dětí ze šestých, sedmých a osmých tříd a tři kantoři.

anglie

Doprava do Anglie a zpět byla zajištěna letecky a pro mnohé z nás to bylo úplně poprvé, kdy jsme cestovali letadlem. Už samotný dvouhodinový let byl fantastický zážitek!

V samotném Londýně jsme poté navštěvovali jazykovou školu, kde nás vyučovali tamní učitelé každý den tři hodiny. Bylo velmi zajímavé mít možnost trénovat angličtinu s rodilým mluvčím.

Ubytování jsme si všichni pochvalovali, bydleli jsme ve velikém hotelu na předměstí Londýna. Na pokojích jsme byli po dvou až třech studentech a našli jsme na nich všechno – WC, sprchu, měkké postele, rychlovarnou konvici i televizi. V hotelu byla navíc milá a ochotná obsluha, která nám vždycky se vším pomohla.

Poznali jsme a viděli opravdu mnoho významných památek a zajímavých objektů, jako jsou například Londýnské oko, Tower Bridge, London Tower, pomník admirála Nelsona, Trafalgar Square, Národní galerii, Přírodovědecké muzeum, střed Londýna a mnoho dalších významných staveb a míst. Navíc jsme se dostali do těsné blízkosti sídla královna – Buckinghamského paláce, a to už bylo něco! Nejvíc jsme si užili London Tower, ve kterém jsme zhlédli korunovační klenoty a hradní stráž. Uviděli jsme dokonce i vojáky v akci, když naháněli muže, který je provokoval. Byli jsme na Greenwichském poledníku a stáli jsme najednou jak na východní, tak na západní polokouli. Po Londýně jsme cestovali metrem, vláčkem i typickými londýnskými patrovými autobusy.

Taktéž jsme ochutnali anglické speciality. Některé nám chutnaly, ale některé se nám zdály zvláštní a chuťově odlišné od kuchyně, na niž jsme zvyklí. Nejvíce jsme chválili snídaňové menu.

Z našeho pohledu byl zájezd opravdu skvělý! V Anglii se nám líbilo
a moc tomu pomohla i naše paní průvodkyně, která nám vše důkladně vysvětlila. Všichni si moc přejeme Anglii a Londýn zase někdy navštívit.

Jaroslav Valeš, Základní škola Žižkov, 7.C

Leave a reply