0

Kutnohorský víkend

Jde o balíček kulturních akcí zaměřený na české turisty, kteří budou trávit víkend v Kutné Hoře, aby měli možnost kulturního vyžití od pátku do neděle.

Pro letošní rok 2016 se připravuje balíček, který bude obsahovat: divadelní představení Erbenovy Kytice v podobě pěti nejznámějších balad Vodník, Svatební košile, Polednice, Zlatý kolovrat a Dceřina kletba. Kytice se bude odehrávat
v těchto termínech: 15. a 22. 7. a 12. a 19. 8. v kapli Božího těla vždy od 20 hodin s tím, že pokud bude zájem, je možné Kytici na objednávku odehrát i v jiné termíny. Pro páteční večery (mimo uvedené termíny) se připravují hudební produkce v parku U tří pávů (případnou změnu místa včas nahlásíme).

Dále v sobotu se bude uvádět Kutná Hora Nestoudná v termínech 2., 9.,16., 23. a 30.7. a 6., 13., 20. a 27. 8. vždy od 19 hodin. Jde o zábavnou a netradiční prohlídku města
s lehkými ženštinami, Mniškou Bekyní a panem Dačickým z Heslova. Prohlídka je ukončena návštěvou Muzea zločinu a trestu.

Na příští rok je třeba počítat s již nyní připravovanou velkou produkcí Vrchlického Noci na Karlštejně, která bude uváděna v červenci
a srpnu na nádvoří Vlašského dvora vždy v sobotu a bude se střídat s Kutnou Horou nestoudnou. Předpokládáme, že Vrchlického hra bude velkým lákadlem pro naše turisty i pro místní obyvatele.

Na neděli je připraveno nově otevřené Muzeum kutnohorských pověstí, a to hlavně pro děti, s hranými kutnohorskými legendami. Čas a termíny ještě upřesníme.

Od pátku do neděle je do balíčku zařazena i možnost objednat si prohlídku města s erudovaným průvodcem (i v historickém kostýmu).

Vstupenky budou prodávány jako zvýhodněné na celý Kutnohorský víkend nebo na jednotlivé akce zvlášť.

Pořadateli jsou Agentura Zuzko
a Muzeum B.

Leave a reply