0

Festival ProTibet se vrací do Kutné Hory

Unikátní filmové projekce, originální himálajské výrobky, benefiční akce Café ProTibet, zajímavé besedy
a výstavy, to vše opět nabídne letošní ročník Festivalu ProTibet, během něhož se budou moci návštěvníci seznámit s historií, tradicemi a kulturou Tibetu.

Festival se i letos koná v mnoha českých městech a nejinak tomu bude i u nás v Kutné Hoře. Několikatýdenní maratón akcí odstartuje ve čtvrtek 9. března koncertem v klubu Česká 1, kde zahrají Ahoj moře a Trioda. 10. března, v den výročí povstání Tibeťanů proti čínské okupaci Tibetu, bude probíhat na Palackého náměstí od 14 hod. veřejná tvorba mandaly pro Tibet. Letošní ročník zavede do Kutné Hory i několik českých významných osobností – polárníka Oldřicha Bubáka, tibetoložku Zuzanu Ondomišiovou a horolezce Radovana Marka. Rozvojové projekty na podporu Tibetu představí Tomáš Přichystal z neziskové organizace MOST, o.p.s., která celý festival zaštiťuje.

Spolu s kulturním programem bude probíhat i benefiční akce Café ProTibet, která propojuje příjemné
s užitečným. Návštěvníci festivalu mohou přispět k celkovému výtěžku Festivalu ProTibet zakoupením kávy v kavárně Matky sobě. Během měsíce března bude navíc na fb spuštěna fotosoutěž „Vyfoť vlajku“. Výherci se mohou těšit na ceny.

Vstup na všechny akce je dobrovolný. Výtěžek ze vstupného a prodeje darovacích certifikátů bude věnován na podporu tibetských dětí, malých buddhistických mnichů a mnišek, tibetských seniorů a nomádů.

Festival ProTibet pro vás v Kutné Hoře připravili spolek Kultura do města, z.s. a Dobrá čajovna ve spolupráci s MOST, o.p.s., GASK, Městskou knihovnou Kutná Hora, kavárnou Matky sobě, Kavárnou na Kozím plácku a několika zapálenými dobrovolníky. Tímto všem mnohokrát děkujeme.

Podrobnější informace naleznete na fb stránce ProTibet 2017 Kutná Hora, na webových stránkách www.protibet.cz a na blogu https://www.blog.protibet.cz/aktuality/festival-protibet-2017-kutna-hora

tibet

Za organizátory Silvia Doušová (Kultura do města, z.s.)

Leave a reply