0

Perličky z pojišťoven

Je konec léta, a tak si, myslím, zasloužíme trochu zábavnější téma než obvykle. Nabízím tedy sesbírané perličky ze života pojišťoven.

– Ještě můžeš! Volal na mě, když jsem ho požádal o pomoc při couvání s naloženým přívěsem za traktorem. Hned, jak moje stodola spadla, došlo mi, že je Pepa pěkný blbec.
– Zloděj musel být znalec, protože zmizela všechna moje cédéčka od Metallicy, zatímco manželčina zůstala bohužel na místě.
– Zranění v obličeji si způsobil kutil, který při sekání zahrady strunovou sekačkou zavadil o ulitu hlemýždě. Odlétající kusy ulity mu přitom vnikly také do oka. V šoku odhozená sekačka pak ještě stačila odrazit kamínek, který vysklil boční okénko na zahradě zaparkovaného auta.
– Na naší nové fasádě se přes noc objevily jisté geometrické obrazce. Takové ty kosočtverce… S novým pojetím fasády jsem nebyla vůbec spokojena. Kosočtverce neladily ani barevně, ani s celkovou koncepcí domu. A nakonec ještě odolávaly veškeré mé snaze o odstranění.
– K úrazu došlo při tanci plus práce se dřevem.
– Můj vlastní kocour mně bez předchozího varování načůral do velkého počítače, trefil se přesně přes větrací otvor s ventilátorem na základovou desku a grafickou kartu. Oboje vyzkratoval tak, že již nefungují a nikdy fungovat nebudou. Zatím jsem vyměnila bednu na PC, základovou desku a grafickou kartu. Ostatní součástky, ač nevoní, fungují.
– Od soboty se cítí špatně, teplota, kašel, třesavka, u lékaře nebyl, myslel si, že to rozkouří. No, nevyšlo to.
– Uhozena hráběmi při tanci (zkouška folklórního souboru).
– Nečekaný úder pěstí při rozhovoru s přítelkyní.
– Projížděl jsem kolem chatky, když jsem si všiml, že se před ní opaluje krásná slečna. Lehce jsem přibrzdil, abych si mohl dotyčnou důkladně prohlédnout. Vzápětí jsem narazil do vozu přede mnou, jehož řidič zpomalil ze stejného důvodu, akorát trochu víc.
– Když jsem přijížděl domů, vjel jsem omylem do jiného dvora a tam naboural do stromu, protože ho doma na tomto místě nemáme.
– Slunce krásně hřálo, zastavila jsem u kraje sjezdovky, abych si chvilku odpočinula. Že mě ten rychle se blížící, něco křičící a mávající lyžař nezdraví, bylo jasné hned, co mě strhl s sebou na projížďku lesem.
– Chystali jsme se vzlétnout. Ještě jsem chtěl kamarádovi ukázat startování letadla protočením vrtule. Bohužel jsem zapomněl, že klíčky už jsem dal do zapalování. Letadlo se tak dalo do pohybu a samo vjelo do hangáru, kde se připravovali ostatní. Ten den ani několik následujících si nikdo nezalétal. Celou letku našeho klubu se mi podařilo uzemnit.
– Za stěračem auta, nabouraného na parkovišti, byla cedulka a na ní zpráva: „Jak tohle píšu, sleduje mě několik lidí, kteří si myslí, že sem píšu svoje jméno, adresu a číslo pojištění. Ale není to tak!
– Plánek nehody? Jak mám podle vás ztvárnit opilce, který mi upadl na auto, urval stěrač a rozbil flaškou sklo?!
– Viditelně nebylo poškozeno nic, nicméně je tma, takže ještě doplním ve dne.
– Požár v kuchyni vznikl od elektrického vařiče, u kterého si děti hrály na bezdomovce a posléze toho nechaly.
– Příplatek za pyramidy jsem zaplatil, průjem jsem měl pozitivní, takže požaduji náhradu za nevykonaný zážitek.
– Uklízečka utírala prach. Když se natahovala, spadlo koště, které rozbilo sklo. Utíráním také sepla mikrovlnku. Uvnitř byl rohlík, který shořel, a mikrovlnka vyhořela.

Dalimil Peša
poctivý finanční poradce
Tel: 608 261 040
Mail: dalimil@dalimilpesa.cz

Leave a reply