0

Gratulace v rytmu swingu

Kutnohorské Tylovo divadlo bude
v úterý 23. února dějištěm ojedinělého koncertu dvou vynikajících swingových kapel. Kolínský Big Band pod taktovkou Josefa Šťastného uvede nezapomenutelné skladby takových swingových velikánů, jako byli Glenn Miller, Duke Ellingtone, Cole Porter, George Gershwin či Harry James. Ve stejném hudebním stylu se představí US Army Memorial Orchestra s dirigentem Joe Smilesem. Koncert je věnován  legendárnímu kutnohorskému kapelníkovi Mirkovi Jiřištovi, který letos oslaví v plné síle neuvěřitelných 88 let. Téměř stejně tak „starý“ je swing, a tak gratulace bude mít i širší význam.

Gratulaci v rytmu swingu bude provázet nejen vynikající hudba skvělých orchestrů, ale také zpěv Anny Svoboda-Špátové, Elišky Tesařové, Alžběty Sosnovcové, Petra Konývky, Jana Friče a samozřejmě také Mirka Jiřišty.  Svůj pozdrav swingové éře i gratulaci jubilantovi přinese na jeviště také jako host populární Dalibor Gondík.

Producentem tohoto ojedinělého koncertu je Antonín Novotný a scénáristou Aleš Čermák, bandleader KBB.

Vyznačte si tedy ve svých diářích datum 23. únor 2016 a staňte se i vy přímými účastníky swingové gratulace v prostorách Tylova divadla v Kutné Hoře.

Miroslav Štrobl

Leave a reply