0

Pět nejčastějších chyb při hubnutí

Léto nám oficiálně začalo 21. června, a vy pořád nemáte svou vysněnou postavu do plavek? Pak je možné, že se dopouštíte jedné, ne-li více z pěti nejčastějších chyb při redukci váhy.

viziva

1. Držíte dietu

Mnoho z vás možná teď nevěřícně kroutí hlavou, ale pokud chcete zhubnout trvale, bez jojo efektu
a zdravotních problémů, radikální
a mnohdy drastické diety nejsou to, co vám pomůže. Mnoho z vás jistě už vyzkoušelo diety typu: tukožroutská polévka, ovocná dieta, dieta, kdy vynecháte veškeré sacharidy, dieta, kdy nejíte po 18. hodině, a v tomto výčtu bychom mohli pokračovat dále a dále. Která dieta je ale pro vás ta pravá? Máme jednoduchou odpověď – žádná! Samozřejmě, každý jsme jiný a vyhovuje nám něco jiného, ale základem je naučit se jíst zdravě, vyváženě a najít si pro sebe vhodnou fyzickou aktivitu. Proto raději než další dietu doporučujeme využít rady odborníků, kteří vám vysvětlí nejen jak se zbavit přebytečných kil, ale také jak si je dlouhodobě udržet.

2. Špatný pitný režim

Věděli jste, že tělo během dne průměrně vyloučí dýcháním, potem, močí a stolicí dohromady celé
2 litry vody? Proto nezapomínejte pít! Pokud pijeme málo, tělo si bere vodu
z takzvaného mezibuněčného prostoru, a to až 66 %, proto nepociťujeme žízeň hned. Pokud ale už žízeň pocítíme, je to pozdě, a v organismu nám chybí už mnoho vody. Voda nám také odvádí
z těla odpadní a toxické látky, a když jí máme nedostatek, tyto odpadní látky nám v těle zůstávají, což je například i jeden z důvodů vzniku celulitidy. Za normálních podmínek bychom měli vypít zhruba 4 dcl na 10 kg váhy.

3. Jíte nepravidelně 

Každý o tom už minimálně jednou někdy četl nebo slyšel, ale i přesto se pořád jedná o jeden z hlavních problémů. Pokud chceme zhubnout, musíme se naučit jíst pravidelně! To znamená snídat nejdéle do hodiny po probuzení, a pak každé 2,5 – 3 hodiny. A tím navazujeme na jeden z mýtů, že se nemusí snídat. Věřte, že musí. Ale
o tom třeba někdy jindy.

4. Nemáte žádný pohyb

Bez pohybu můžete zhubnout, ale věřte, že za měsíc se vám váha zastaví, a pak to bez pohybu prostě nepůjde. Pohyb patří k základům zdravé životosprávy, prodlužuje nám zdraví a samozřejmě krásně formuje postavu. Víte, proč je pohyb tak důležitý? Protože díky pohybu (sportu) nám roste svalová hmota, a díky svalové hmotě rychleji spalujeme tuky, a z toho vyplývá, že rychleji hubneme.

5. Jíte málo

Zdá se vám to divné? Ale je to tak!
A hlavně, pokud jste ten typ člověka, který cvičí, k snídani si dáte ovesnou kaši, ke svačině jogurt s ovocem,
k obědu salát s masem, na svačinu opět zeleninu a na večeři salát. Takhle opravdu nezhubnete. Takže nebojte se toho a jezte! Ale ovšem v rámci zdravé stravy!

Pokud byste se chtěli dozvědět více nejen o této problematice, neváhejte nám napsat na e-mail nutristylkh@email.cz, nebo volejte na 604 298 227.

Váš team studia Nutristyl.

Leave a reply