0

Srovnávače pojištění 5:1

Nedávno se hlavním sponzorem či partnerem fotbalové ligy stala společnost ePojištění.cz. Tato společnost provozuje na stránkách www.epojisteni.cz online srovnávač pojištění vozidel, cestovního pojištění a pojištění odpovědnosti. Další sympatické srovnávače jsou například top-pojisteni.cz a klikpojisteni.cz.

Já se teď budu věnovat hlavně povinnému ručení. Už jsem si pár online srovnávačů vyzkoušel a vůbec se mi nelíbily. Ve všech případech se jednalo spíše o sběrny dat. Na začátku jsem na sebe musel, snad kromě velikosti bot, přiznat skoro všechno, abych se nakonec dozvěděl, že mi někdo zavolá. Musel jsem přitom souhlasit se všemi obchodními podmínkami dané firmy a přiznávám, že jsem si je nepřečetl. Takže jsem někomu, koho neznám, předal své jméno, adresu, mail, telefonní číslo a stejně jsem se „online“ nic nedozvěděl. To se mi nelíbilo. Nelíbí se mi to hlavně ve chvíli, kdy mi zavolá nebo napíše nějaká firma s úžasnou nabídkou na něco, co vůbec nepotřebuju.

S kontakty a osobními údaji se běžně obchoduje a nakonec nám nejspíš nezbyde, než mít několik telefonních čísel a e-mailových adres. Já už to ostatně takto mám. Dnes je to již o dost na stránkách srovnávačů lepší. Na ePojisteni.cz, top-pojisteni.cz, klikpojisteni.cz je mi sympatické to, že jim můžu zadat jméno: František, příjmení: Dobrota, telefonní číslo 601 123 456 a e-mail: nepovim@cojevamdotoho.cz. I přesto se nejvýhodnější cenu dozvím, a to skutečně ihned. A to se mi líbí. Co se mi nelíbí, a to asi není chybou těchto srovnávačů, je to, že mi stránky nenabídnou cenu od všech pojišťoven, které u nás fungují. U pojišťoven Allianz, Česká podnikatelská pojišťovna, Česká pojišťovna a Uniqa je cenu možné zjistit až na vyžádání. A to je myslím velká škoda. Schválně jsem si za poslední týden u každého povinného ručení, které jsem pro své klienty připravoval, vyzkoušel i tři výše uvedené srovnávače. Je dobré, že se až na jednu výjimku shodly na tom nejlevnějším povinném ručení.  Vždy u nich totiž vyhrála pojišťovna Direct. Jenom jednou byla na klikpojisteni.cz špatně cena.

in-your-hands-1-1425976

Direct pojišťovna je aktuálně asi nejlevnější na trhu a velmi se snaží zaujmout cenou i reklamou. Vzhledem k tomu, že tato pojišťovna „vznikla“ přejmenováním pojišťovny Triglav, má rozhodně co dohánět. Otázkou bude, jestli to s nízkými cenami nepřehánějí a jestli dokážou udržet kvalitu a servis pro klienty. To ukáže budoucnost. Pokud se na to tedy podívám tak, že vždy vyhraje Direct, nepotřebuji ani srovnávač, ani finančního poradce, a můžu si smlouvu uzavřít jednodušeji a také online na stránkách www.direct.cz. Jenže tak to není. Ze šesti případů, které jsem vyzkoušel, jsem se se srovnávači shodl pouze jedenkrát. Jinak se mi vždy podařilo nalézt levnější pojištění.

Faktorů, které hrají roli, je totiž více. Někdy vyjde například u ČPP skvělá cena na povinné ručení, ale jakmile přidám pojištění skel, už je to drahé. Naštěstí vím, že na kombinaci povinné ručení + skla vychází často nejlevněji AXA a nebo třeba Allianz. Allianz má ovšem tu chybičku, že limit na pojištění skel určuje pojišťovna sama, a já se bojím, že to vždy nebude stačit. Když už jsme u Allianz, má skvělé pojištění pro ty, co ročně najezdí málo kilometrů. Otázkou je, jak budou klienti prokazovat, kolik najeli. Nyní bude klient posílat fotku tachometru po devíti měsících od uzavření smlouvy.  Pokud najede více, než bylo dohodnuto, doplatí rozdíl v ceně. Jenže se bojím, že toho začnou někteří zneužívat a fotky nebo tachometr upravovat. No, uvidíme. Pokud najezdíte ročně více než 30 tis. kilometrů, Allianz asi ani nezkoušejte.

Pokud klient potřebuje pojistit nové auto, chce většinou i havarijní pojištění a skla. Na tuto kombinaci se mi osvědčila pojišťovna Uniqa. Cena vychází skvělá, a myslím, že pojišťovně Uniqa můžu věřit. U srovnávačů si většinou musíte spočítat povinné ručení a havarijní pojištění zvlášť a pak to nějak spárovat. No, a nakonec vám stejně pojišťovnu Uniqa nenabídnou.

Proč tady o tom všem vlastně píšu. Protože se chci pochválit. Zatím jsem lepší. Zatím je to tak, že lidská (moje) práce je prozatím lepší než nějaký program. A kromě toho jsem hezčí než nějaký program. Také prozatím.

Přeji vám krásné Vánoce a šťastný Nový rok. A jdu psát Ježíškovi. Také má za chvilku uzávěrku

Dalimil Peša

poctivý finanční poradce

Tel: 608 261 040 

E-mail: dalimil@dalimilpesa.cz

Leave a reply