0

Co nás letos čeká ve znamení Ryb

foto_Vostra+MAB

Znamení Ryb, do kterého Slunce letos vstoupí 19. února, je znamením věčnosti. Rybami zvěrokruh končí a zároveň znovu začíná. Kapka vody, která nám ve znamení Berana symbolizovala výstup života z vody na souš, prošla všemi skupenstvími, byla párou, rosou, mlhou, deštěm
i sněhem a ledem, aby se v posledním znamení Ryb nakonec opět spojila s oceánem. Život člověka lze přirovnat k podobenství vydělené kapky, která vývojem a proměnami opětovně zažije celistvost v propojení s veškerenstvem.

Slunce_v_Rybach_prop

Znamení Ryb je patrně utkáno z té nejjemnější substance, kterou zvěrokruh nabízí. Vnímavost pro ně může být do značné míry frustrující a vyvolávat dojem, že život je nebezpečným pokusem, vůči kterému je jejich vnitřní protitlak slabý. Znamení Ryb je esencí citu, soucitu a lidství. Mnohdy se stává, že si Ryby ve snaze spasit svět na sebe naberou více, než unesou. Ústředním tématem je naučit se stanovovat si hranice. Ryba se potřebuje naučit vymezovat, i když jí to není vlastní, jinak se stane potravou predátorů, tedy všech, co zneužijí její laskavosti a naivity.

Období Ryb nám přináší zvýšenou vnímavost i vědomí, že jsme součástí veškerenstva. Bude pro nás snadnější propojit se s původním zdrojem, najít lásku i důvěru, že zde nejsme ponecháni napospas bouřím osudu, ale naopak jsme stále pod ochranou síly, která to s námi myslí dobře.

Ženský princip v podobě planety Venuše potřebuje najít vnější cíl, kam by zaměřil svou ohnivou energii, jinak si může způsobit válku uvnitř sebe sama s veškerými dopady na psychiku a zdraví. Fyzická aktivita ženám pomůže nastolit vnitřní rovnováhu. Mužský princip je na tom stejně, protože planeta Mars společně s Venuší prochází znamením Berana. V tomto období je v partnerských vztazích možné mnohé uskutečnit a vybudovat. Pokud však ve vztahu panuje nesoulad, ohniska sváru se vyhrotí v bojích na kuchyňské nože. Je třeba se řídit heslem „Nic se nejí tak horké, jak se navaří“ a situace spíše klidnit a nechat zásadní rozhodnutí na pozdější dobu, až rozum a cit zvítězí nad rozbouřenými vášněmi.

Luna_v_Rybach_prop

I když čas rozhodně ještě nepřeje koupání, Ryby milují vodu ve všech skupenstvích, jen je na takovou procházku musíme teple obléci, obout
a vzít jim s sebou termosku s jejich oblíbeným horkým nápojem. Rybníků je v okolí Kutné Hory požehnaně, ale k „Velkému rybníku“ útlocitné Ryby v době přestavby hráze raději nepovedeme. Neméně romantická je však pěšina proti proudu říčky Bylanky, která vede tajuplným údolím, kde můžeme snadno zapomenout na přítomný čas a prolnout se hluboko do minulosti.

Markéta Vostrá

Ilustrace Marie Brožová

Leave a reply