0

Kastrace společnosti aneb Jak ze svobodných lidí nadělat tažná hovada

Ztělesněním svobody může být třeba býk. Má chuť do života, je plný energie, je to bojovník ochotný rvát se s každým a kdykoli, má sexuální apetýt, dere se vždy dopředu a je nesnadné jej ovládat. Není radno si s býkem zahrávat, mohli byste přijít k úrazu. Přesto je snadné dosáhnout toho, aby se býk zklidnil a byl ovladatelný. Uříznou se mu koule.

Citlivější povahy mi prominou, ale nevěděl jsem, jak pregnantněji se vyjádřit. Takhle snad každý pochopí, že se nejedná o nic příjemného ani sofistikovaného, protože uříznutí varlat, tedy kastrace, je asi dost bolestivý a především zjevný zásah do osobnosti býka. Samozřejmě je to jen metafora, nejde mi o býky, ale o nás, lidi.

Tvrdím, že na svobodných lidech je prováděna kastrace. Společnost je zbavována svobody, lidé jsou stavěni do řad a zástupů, z občanů se mají stát voli. Vůl totiž, zbaven své osobité životní síly, je na rozdíl od býka tvor klidný a mírný. Vůl je poslušný. Kam jej postavíte, tam stojí, co mu přikážete, to udělá, když jej zapřáhnete, tak táhne. Nereptá, nestěžuje si. Nic nepotřebuje, po ničem netouží, jen žere a, však víte. Takové voly z nás chtějí mít a proto nás kastrují. Možná se ptáte, kdo nás kastruje a jak? Rád odpovím.

Nejprve snad, jak nás kastrují. Tak předně, zatím nám je neřežou. Kastrují nás skrytě a nenápadně. Berou nám naši jedinečnost, berou nám svobodu rozhodovat se, jak budeme žít. Říkají nám, co je správné a co špatné, vymýšlejí zákazy, příkazy, omezení a kvóty.

Zakazují nám kouřit, říkají nám, že jíst maso je špatné, a ještě se tím ubližuje zvířátkům!, cukr je prý jed, mouka je nezdravá, mléko škodí. Auta jsou fuj, ale kola jsou báječná, ovšem musíme mít přilbu, jak na kole, tak na lyžích. V autě musím mít bezpečnostní pás, protože bych si mohl ublížit, na venkovské silnici musím mít reflexní prvky, protože by mne mohl někdo přejet. Nesmíme si vyprávět vtipy o blondýnách, protože by je to urazilo, indián není indián a říkat černochovi, že je černý, je trestné hned dvakrát. Nesmím psát, že nás ohrožuje islám, nesmím si stěžovat na cikány v sousedství, nesmím dělat mejdan na své zahradě. Do mého domu můžou kdykoli vstoupit úředníci, protože se někomu nelíbí, čím topím, když se policie rozhodne zkontrolovat mou legálně drženou zbraň, tak přijde ke mně domů, když se kontrole nezdá moje podnikání, tak mi přijde profilcovat byt. Naše životy nám přestávají patřit. Jsme kastrováni pomocí příkazů a zákazů.

Takto jsou duševně a sociálně kastrováni občané bez rozdílu pohlaví, věku či vzdělání. Berou nám svobodu vlastního úsudku, berou nám svobodu vlastního rozhodování. Vtloukají do nás, že naše radosti, tužby a drobné neřesti jsou odporné slabosti, kterých je třeba se zbavit. Dělají z nás voly. Proč? Protože voly je snadné ovládat. Nebudeme si stěžovat, kdo by vybočil, bude snadno umravněn a hlavně, budeme bez reptání platit daně. Volům je totiž tak snadné vtisknou do mysli mantru, že je normální platit daně, je normální platit daně, je normální platit daně, je normální… Už to na vás taky začíná fungovat?

Aha, ještě jsem měl odpovědět na otázku, kdo že nás to kastruje. Je to jednoduché, stačí na to selský rozum. Kdo potřebuje co nejvíce nemyslících a poslušných občanů? Komu vyhovuje, když se všichni mají stejně (blbě), kdo nesnáší svobodu slova, názorů a postojů, kdo maže lidem med kolem úst svými sliby vyšších platů, dávek, přídavků, rovnosti všech? Přece naši rudí a růžoví a oranžoví soudruzi nalevo. Těmi nunváři společnosti jsou genderové neziskovky, různá zelená uskupení, socialisté mnoha stran a hnutí a strany našich lidových miliardářů. Jakmile zaslechnete, že někdo začne rasantně vystupovat na ochranu žen, zaměstnanců, imigrantů, menšin, ras, zdraví a kdoví čeho ještě, můžete si být jisti, že jejich skutečným záměrem je něco jiného, než ona deklarovaná ochrana čehokoli. Jejich cílem je zmenšit svobodu nás, občanů. S volem se dá tak snadno vorat.

Dejme si pozor, abychom neskončili jako voli. Abychom se jednou nevzbudili, a děti už nebudou rodičů, protože stát je o tolik moudřejším vychovatele, nedáme si dvě, tři (čtyři) piva, protože to už je popíjení, nebudeme solit, sladit, nebudeme grilovat, nezapálíme si oheň, na kánoi si nedám pivko, auto bude zaznamenávat, jak jsem jel, aby mne mohli kdykoli pokutovat, dostaneme čipy, aby se vědělo, kde jsme kdy a s kým byli. Budoucnost, kterou nám Marksová, Babiš, Dienstbier, Jourová, Sobotka, Stropnický, Šabatová a další chystají, je strašná.

 

Tak znovu: Občané, nenechte ze sebe dělat voly!

Za Podnikatelské odbory

Marcel Faltys
Tajemník spolku
marcel.faltys@podb.cz

Leave a reply