0

Navštivte o Vánocích kutnohorské chrámy a pomozte matkám a dětem v tísni

O letošních Vánocích bude opět probíhat sbírka Štědrý dar pro betlémské děti. Její výtěžek poputuje na provoz Azylového domu pro těhotné ženy a matky s dětmi v tísni v Hamrech u Hlinska.

Většina z nás počítá se životem jako s něčím, co je samozřejmé. Některé počaté děti však tuto jistotu nemají. Mezi námi žijí těhotné ženy, které v tísni rozhodují o životě svého dítěte a chybí jim při tom zázemí rodiny, partnera, podpora vztahová a materiální, i potřebné informace. Nadační fond Betlém nenarozeným prostřednictvím obecně prospěšné společnosti Dlaň životu nabízí těmto matkám pomoc formou poradenství, doprovázení a poskytuje jim zázemí v Azylovém domě pro těhotné ženy a matky s dětmi v tísni.

Azylový dům v Hamrech u Hlinska je v provozu od roku 2008. Za tuto dobu v něm našlo pomoc, podporu, zázemí i dočasný domov 122 matek a 156 dětí z celé České republiky. Jedná se o ženy, kterým náročné okolnosti zkomplikovaly život natolik, že zvažují ukončení života dítěte. Matky, které přicházejí do azylového domu, často pocházejí z dysfunkčních rodin, mají za sebou dětství prožité v podmínkách nepříznivých pro jejich osobnostní vývoj a aktuálně se nacházejí v náročné životní situaci. Mnohdy se jedná o matky nezralé, s absencí pozitivních rodičovských vzorů a zkušenosti fungující rodiny. Proto jsou jim během pobytu v azylovém domě nabízeny aktivity, které přispívají k rozvoji jejich osobnosti, ke zlepšení vztahu mezi matkou a dítětem, k tomu, aby se dokázaly začlenit do běžného života.

 

Vánoční kampaň Štědrý dar pro betlémské děti se o letošních svátcích zopakuje již potřetí. Loni byl z jejího výtěžku azylový dům podpořen částkou 350 000 Kč, přičemž 55 000 Kč sem putovalo právě z Kutné Hory. Zdejší farnost do sbírky odeslala peníze, kterými lidé přispěli do pokladniček při svátečních návštěvách místních chrámů. Podobně tomu bude i letos. V Kutné Hoře bude možnost do této sbírky přispět při obou půlnočních mších (24. 12. v 16:00 a o půlnoci) v kostele sv. Jakuba, při silvestrovské mši (31. 12. v 16:00) v chrámu sv. Barbory anebo v průběhu celých svátků do pokladničky – andělíčka u jesliček v kostele sv. Jakuba. Případný individuální dar na provoz Azylového domu pro těhotné ženy v tísni lze zaslat na účet veřejné sbírky nadačního fondu Betlém nenarozeným. Číslo účtu: 2100409371/2010, variabilní symbol: 1217 (pro zaslání potvrzení o daru do poznámky k platbě uveďte jméno a adresu).

Více informací o aktivitách fondu Betlém nenarozeným a jím zřizované obecně prospěšné společnosti Dlaň životu najdete na www.nfbetlem.cz a www.dlanzivotu.cz.

Leave a reply