0

Hare Krišna, Hare Krišna

Krišna Krišna, Hare Hare
Hare Rama, Hare Rama
Rama Rama, Hare Hare

Tak zpívala Marta Kubišová, tak zpíval Boy George. A to zažili 1. srpna i obyvatelé Týnce nad Labem. Na svém mírovém pochodu Padajátra se tu zastavila skupina reprezentantů Mezinárodní společnosti pro vědomí Krišny, Hnutí Hare Krišna Česká republika. Zážitek to byl velice silný, protože přijeli s tradičním hinduistickým povozem s Rámou, taženým párem opravdových buvolů, a ve dvouhodinovém programu zazpívali, zatančili a pohovořili s přihlížejícími. Nabídli literaturu i několik skromných pochutin, přírodních, které odpovídají dnešnímu modernímu výživovému stylu raw. Děti se mohly vyřádit při diskotéce, dospělí mohli shlédnout tradiční indickou tanečnici a divadlení představení, všichni pak mohli okusit malování na obličej v tradičním indickém stylu.
Mírová pouť Hare Krišna Padajátra
s povozem začala v sobotu 25. července v Koutech. Jeho účastníci projeli celkem 12 míst, mezi nimi i Kolín, kde se představili 30. července, a skončili
8. srpna ve Svítkově. Jejich pochod čítal 95 kilometrů a kromě Kolína se dotkl z větších měst i Pardubic, kde se představili 7. srpna.
Šíření myšlenky míru a porozumění je v dnešním rozjitřeném, nepřátelském a někde i bojujícím světě více než vítané a aktuální, a proto patří Hare Krišna velký dík za jejich Mírový pochod Padajátra.

hkhk

Dana Čermáková
Fotografie Antonín Vodička

Leave a reply