0

Další důvod k procházce historickou Kutnou Horou

Už jste si toho všimli? V Barborské ulici to letošní zimu žilo přeci jen o trochu víc, než předešlé roky. Přímo naproti oblíbenému hotelu U Hrnčíře najdete roztomilý minikrámek Dýmky, doutníky, víno, který na podzim prolomil zdejší konzervativní tradici a majitelé se rozhodli dát místním i turistům další důvod k večerním procházkém touto magickou uličkou.

Prodloužili otevírací dobu až do 21. hodiny, což je v centru kromě asijských krámků a potravin Žabka unikátní počin.
„Často jsme slýchali, že lidé nemají důvod večer do centra chodit, protože se tu nic neděje. Tak jsme jim chtěli ten důvod nabídnout. Jde o pokus, který se rozvíjí, ale určitě je to lepší než jen sedět a nadávat, že nechodí lidé,“ říkají majitelé krámku Martin Vosáhlo a Josef Barták.
S klasickým sortimentem by zřejmě po večerech tolik nezaujali, a proto se vrhli na sezónní nabídku v podobě opravdu poctivého svařeného vína, punče, horké medoviny a horkého rakouského Strohu, oblíbeného lyžaři. Základem je ovšem stále bohatá nabídka kutnohorských a moravských vín a samozřejmě množství dýmek a všeho, co nimi souvisí. Na své si přijdou i milovníci doutníků, které zde naleznou v potěšující šíři nabídky i kvality. Letní večerní prodej, který potrvá do 22 hodin, nabídne unikátní vína z produkce místního vinaře Josefa Žáčka, zvláště jeho Rosé prý bude velmi pěkné. To vše doplní nejoblíbenější letní vína stáčená i lahvová.
Většina zákazníků jsou zatím turisté, ale už i mnozí místní si našli do Barborské 36 cestu, protože si tu za mírné ceny mohou pochutnat na dobrotách a kochat se krásou města zároveň. Takže nezbývá, než vzkázat dalším obchodníkům – je nutné mít trpělivost a jít lidem vstříc, pak se snad věci pohnou. Nashledanou v Barborské.

barborska

redakce

Leave a reply