0

Vstupte!

Turistická sezona v našem regionu otevřela milovníkům historických památek a zajímavostí svoji náruč v mnoha podobách. Alespoň
v obrazové zkratce vám nabízíme pohled do několika míst.

Kutná Hora
Poněkud neobvyklý pohled do historie stříbrného města se naskytl 18. dubna divákům již 10. ročníku Probouzení Kutné Hory, tentokrát s podtitulem Přemyslovská Kutná Hora, aneb jak to bylo s českým Eurem.

Zruč nad Sázavou
Nádvoří zručského zámku bylo v sobotu 25. dubna dějištěm oficiálního otevření turistické sezony. V programu vystoupily děti z místní mateřské i základní školy, členky tanečního klubu základní umělecké školy, hudební skupina, a v neposlední řadě děti bavilo divadélko Kůzle z Kutné Hory. Program doplňovaly i speciální prohlídky zámeckých interiérů, koncert v zrcadlovém sále zámku, tematické dětské soutěže a další.

Zámek Kačina
Návštěvníkům tohoto unikátního zámeckého objektu se nabízejí tradiční prohlídky zámeckých interiérů či hospodářského zázemí včetně unikátního skleníku. Pro dětské návštěvníky bude jistě zajímavá prohlídka expozice historických kočárků a v neposlední řadě možnost nechat se provést zámkem jedním z posledních zámeckých pánů, hrabětem Rudolfem Chotkem.
Letošní turistická sezona tedy začala. Je na vás, které místo si pro váš výlet vyberete. Rozhodně však neváhejtea VSTUPTE!

vstupte

-mš-

Fotografie autor

Leave a reply