0

Dobrá věc se podařila

Po mnohaletých úvahách, jak využít opuštěné prostory bývalé loutkové scény v kutnohorském Tylově divadle, se v kooperaci s Městem Kutná Hora, vedením Tylova divadla a firmou Calipsum podařila podle architektonického návrhu ateliéru Železný i díky dotačním finančním prostředkům z ROP dobrá věc: v suterénních prostorách byla 2. září otevřena multifunkční scéna s kapacitou 96 míst.

Jak jsme psali v červencovém čísle našeho měsíčníku, je zde pamatováno i na dva vozíčkáře, a celý prostor je technicky i esteticky velmi zdařile proveden.
Divadelní prostředí Kutné Hory tak získalo scénu, která zde opravdu chyběla – vhodnou pro komorní kulturní akce různých žánrů, dokonale technicky vybavenou a připravenou poskytnout prostředí i pro občanská setkávání, odborné semináře a podobně. Tylovo divadlo se tak ještě výrazněji zařadilo k předním objektům města, připraveným pro kulturní a společenská setkávání a poskytujícím účinkujícím i divákům velmi příjemné prostředí. Snad vás o tom alespoň několik připojených snímků přesvědčí.
Dobrá věc se tedy podařila. Přejme malé scéně kutnohorského divadla řadu spokojených diváků, mnoho dobrých
a přitažlivých programů i ono divadelně pověrečné „zlomte vaz!“

divadlo-kh

Miroslav Štrobl
Fotografie autor

Leave a reply