0

TyjátrFest slaví 17. narozeniny

a u Wendyho se sejdou umělci různých žánrů, včetně zpěváka Voxela a kouzelníka Richarda Nedvěda 

Letní festival pod širým nebem otevře návštěvníkům své brány ve čtvrtek 18. srpna a v nabitém programu se ponese na vlně pohody
a umění až do nedělního podvečera. „Na své by si měl přijít skutečně každý. V nabídce se mísí divadlo s různými žánry muziky, komediantských kousků i pořadů pro děti. To vše doplněné o pohodu zahradního amfiteátru s domácími dobrotami, lahodnými nápoji i možností ubytovat se ve vlastních stanech. Ale všechno tohle by se ani přes úsilí pořadatelů nestalo, pokud by neexistovala podpora města a dobrých duší v podobě sponzorů a partnerů,“ říká principál festivalu Václav Veselý.

Festival otevře Voxel a bubenická show

Mladá popová hvězda, jejíž písničky znějí z rádií, vystoupí na pódiu TyjátrFestu hned v úvodu čtyřdenního maratonu. „Hned poté, co společně s Dream Drum by Susha vybubnujeme do světa, že máme odstartováno,“ doplnil pořadatel. V průběhu festivalu se na hudební scéně vystřídají ještě zpěvačka Bechy s kapelou Force Major, písničkářka Tereza Holubová a v neděli v samém závěru se objeví i folklórní soubor Podjavořičan.

Miláčkové publika z Moravy a Slovenska

Bez Divadla Do Houslí si už mnozí snad ani neumí TyjátrFest představit. „Jejich letošní vystoupení však nebude tradičním divadlem, nýbrž pořadem ve stylu stand-up comedy, u nás známým jako Na stojáka. Během něho uvidíte herce při sólových komediálních výstupech, připravených speciálně pro kaňkovský amfiteátr a bude premiérou i derniérou zároveň,“ poodhrnul oponu dramaturg festivalu a přidává: „Ako by vyzeral vzťah Rómea a Júlie v súčasnom svete technológií, kedy sa už dá vzťah rozvíjať oveľa lepšie virtuálne, než skutočne? Odpoveď nájdete v humornej rozprávke o láske, rýchlej dobe a zlobe medzi Montekovcami
a Kapuletmi. Dovezie ju Túlavé divadlo zo slovenskej Trnavy.“

Ríša Nedvěd, kejkle, kouzla a smích

Působivá hra světla a tmy dostane diváky do té správné a slavnostní atmosféry. Moderní light technologie spolu v UV aktivním oblečením jistě zapůsobí i při zahajovacím festivalovém večeru v podání skupiny Novus Origo. „Přijede i kouzelník, humorista, trapnomág a iluzionista Richard Nedvěd, známý ze soutěže Česko-Slovensko má talent. V programu TyjátrFestu se potkáte i s cirkusovým žonglérem Mitrilem, který po setmění předvede i fire show,“ vyjmenovává Veselý další a další účinkující, teří se na jeho kaňkovské zahradě objeví.

Účinkující i diváci o své účasti na TyjátrFestu v Kutné Hoře hovoří vždy jako o nezapomenutelné události, kam se rádi chtějí vracet. TyjátrFest je alternativou pořadů v kamenných divadlech. Kaňkovský areál zahradního divadla se v době festivalu stává křižovatkou setkávání lidí. Otevírá další možnosti vzájemné umělecké i lidské spolupráce a propojování občanských aktivit.

Program a další informace nejdete na www.tyjatrfest.cz a na facebooku.

Leave a reply