0

Odměněné nápady dětí

Lepší škola

Ve středu 29. června proběhlo vyhodnocení nejlepšího dětského nápadu v projektu Lepší škola. Projekt připravila firma Foxconn Technology, která pak vítězný nápad ocenila 50 000 Kč. Vítězem se stala základní škola T. G. Masaryka s projektem Chceme skleník na terase.

Děti z přihlášených škol v průběhu roku vymýšlely, čím by mohly svoji školu vylepšit. Nápady pak zasílaly pomocí mobilní a webové aplikace „Lepší místo“. Nápadů bylo opravdu hodně, bohužel vyhrát může pouze jeden. Devět nápadů se dostalo do finálního kola, kde o vítězi rozhodla nezávislá porota. Zasedli v ní Vladislav Král, výrobní ředitel Foxconn Kutná Hora, starosta Martin Starý, Petr Hurych, ředitel firmy Auto Unikom, Irena Coufalová, členka skupiny Čupakabry, a také Radek Herold, ředitel firmy Herold a zástupce Spolku kutnohorských podnikatelů.

logo-big

K projektu se vyjádřil Radek Herold: „Je opravdu skvělý nápad takto děti podpořit, aby samy přemýšlely, v čem mohou zlepšit místo, kde tráví tolik času. Projekt se mi velice líbí a jsem rád, že jsem se jako zástupce Spolku kutnohorských podnikatelů mohl zúčastnit finálních prezentací
a být součástí poroty.“

Leave a reply