0

Česká bašta

V Kolíně se počtvrté odehraje Setkání klobás, jitrnic, tlačenky, sekané, uzeného masa a dobrého piva s obyvateli České republiky.

id2474_main_full

Milí čtenáři Dobrého infa, nebuďte  smutní a pokud nejste ortodoxní příznivci populární doktorky Cajthamlové, slyšte, nebo spíš pozorně čtěte. Po prázdninách si na malebném kolínském náměstí užijete gastrohrátek až do sytosti. V sobotu 10. září se zde odehraje již čtvrté Setkání klobás, jitrnic, tlačenky, sekané, uzeného masa a dobrého českého piva s obyvateli České republiky s názvem Česká bašta. Pořadatelé zvolili již při prvním ročníku zvláštní filozofii, a to prezentaci českých výrobků a českých výrobců. Na své si přijdou nejen  chuťové buňky, ale nebudou chybět ani soutěže a kulturní program. Zkrátka, užijí si zde celé rodiny, děti, rodiče, prarodiče a sem tam i žlučníky. A to vše pod příhodným oficiálním názvem Česká bašta. Budete moci ochutnat vynikající české řeznické a uzenářské výrobky vyhlášených regionálních řezníků a uzenářů. A kdo zrovna nezapíjí maso plnotučným mlékem, může tak činit skvělým českým pivem z českých pivovarů. Osloveni opět byli věhlasní masohráči na českém hřišti a malé a střední pivovary, co dělají čest českému rezavému zlatu. Nebudou chybět ani ryby, dorty, buchty, perník, víno, limča a… pokud bude v září krásné babí léto, máme se všichni nač těšit.

Pozor, start je v deset, cíl o dvanáct hodin později, a ve dvanáct nás všechny čeká polední pohádka Divadélka Kůzle, pak přijdou na řadu soutěže a hraní si a večer i třeba tanec. O hudební doprovod k němu se postará swing orchestr Ježkovy stopy. Zpívat budou sestry Ježkovy – a hádejte co. Celý den vám svým průvodním slovem zpříjemní Václav Žmolík.

Fotografie Kolínský pres

Leave a reply