0

Těšte se do Semtěše

Na sobotu 10. září vás zveme do starobylé obce Semtěš v podhůří Železných hor na zajímavou  akci, nazvanou Nejen za rytířem Brtníkem. Celodenní program začne ve 13.00 hod. v Turistickém centru U rytíře Brtníka v domě čp. 40 vedle Obecního úřadu. Uvítá vás sám rytíř Brtník a pro prvních deset svých malých hostů má připraveno malé překvapení. V jeho doprovodu se poté všichni projdete po označené stezce v obci, budete hledat písmenka do křížovky, kterou dostanete před zahájením procházky. Závěr procházky bude v místním kostele, kde možná objevíte poklad a můžete se zúčastnit komentované prohlídky místního kostela.

Rytíř Brtník

Rytíř Brtník

Od 14.00 hod. si budete moci v místním Turistickém centru vyzkoušet různé činnosti našich předků od dob Keltů přes středověk až po renesanci, například drcení obilí, kvíz s různými historickými názvy, dobové zbraně
a podobně. Budete si moci také vyzkoušet oděvy z doby císaře Karla IV., psaní husím brkem či práci pregéře, tedy raziče historických mincí.

Program bude pokračovat v 15.00 hodin komentovanou cestou po historických místech okolí obce, při níž vás bude provázet rytíř Rubín.  Během celého programu můžete navštívit věž bývalé místní tvrze. Na všechny, kteří přijmou pozvání do Semtěše, pak čekají malé odměny.

Vstupné pro dospělé je 40,-Kč, pro děti 20,-Kč a rodinné vstupné (2 dospělí
+ 2 děti) jen 100,-Kč.

Přijďte poznat historická místa našeho regionu a pobavit se do nádherné přírody na úpatí Železných hor. Těší se na vás rytíři Brtník a Rubín.

-mš-

Leave a reply