0

Stará Kola Dobřeň

Už pátý ročník příjemně pohodového odpoledne, pořádaného sborem místních hasičů a spolkem Dobřeňských žen. Akce, která má za cíl nejen rozloučit se s prázdninami, ale i pobavit každého, kdo se bavit chce.

DSC_0948

Víte, jak se pozná správná venkovská akce?  No přece podle  toho, že se nedělá pro vstupné. Nepyšní se tím, že se vás na ní pokusí pobavit nějak televizní hvězda. A před tím, než se večer většina opije na zábavě, spojí se všichni během dne nějakým společným zážitkem.

Tak přesně taková jsou Stará Kola v Dobřeni. Ptal jsem se tam, jak to všechno před pěti lety začalo. A dostalo se mi odpovědi, že vlastně… těžko říct: „No, víte, my máme kamaráda a ten má starých kol spoustu.“ A tak jsem se usmál,  neřešil to a jel s nimi dál. Vlastně jaké jel s nimi? My jsme jeli. A jelo nás asi osmdesát. Kdo v tom pekelném vedru už nemohl a občerstvení na zastávkách nepomohlo, tak usedl na valník za stařičkým, nicméně vyšperkovaným zetůrkem. Stejně tak na něj byla odkládána raněná kola. Navíc rychlost tohoto záchranného vozidla umožňovala těm v kopci předjetým dolů zase vše dohnat. Ať už jste ten den jeli
v kostýmu na cykloveteránovi, narychlo jste rozhýbali starou plečku nebo jste se prostě přidali na novém kole, nemohli jste mít špatnou náladu. Dokonce ani řidiči z aut, které organizátoři zastavili při přejezdech pelotonu po rušných silnicích, netroubili, ale s úsměvem na rtech mávali. A když k tomu připočítám ještě pohoštění v cíli, řeknu vám, bylo to příjemně strávené sobotní odpoledne. Děkuji.

DSC_0937  DSC_0969

Karel Novotný

Leave a reply