0

Prost!

Prost Prost Prost, dass die Gurgel nicht verrost!

DI10-16 - Z regionu - Oktobrfest Kolín - foto 1

Od soboty do soboty, tedy od 17. do 24. září, proběhl na Karlově náměstí v Kolíně již pátý Oktoberfest neboli oslava dobrého piva, který po vzoru stejnojmenného největšího pivního festivalu na světě, konaného od roku 1872 v bavorské metropoli Mnichově, pořádal rodinný nekuřácký hostinec u Tří pírek s největší terasou v Kolíně a s výhledem na Labe. Pro slavnostní zahájení vyrostlo na náměstí pódium a velký stan, v němž se návštěvníci mohli skrýt před občasnými přeháňkami. Obsluhovaly sličné šenkýřky ve stylových krojích s klasickými copánky a šikovní výčepní v typických tyroláčcích, v nabídce byla mnichovská piva Paulaner a 18° Salvator plus dalších šest piv z menších pivovarů z celého Česka. Ochutnat jste tak mohli třeba 12° Svatováclavskou pšenici z pivovaru Černá Hora u Brna, 15° D´Este z Benešova nebo speciály jako 16° Krkonošský medvěd Hibiscus z Vrchlabí.

Čepovalo se – jak jinak – do tupláků neboli litrových sklenic a pojídaly se typické bavorské speciality jako weisswursty (bílé klobásky) nebo schweinshaxny (vepřová žebírka).

Z pódia hrála Filmová filharmonie, soubor mladých hudebníků, založený v roce 2013, s šéfdirigentem Chuhei Iwasakim – co jiného než známé filmové melodie, například z Pána prstenů, Hvězdných válek nebo Star Treku.

-dan-

Fotografie Zdeněk Hejduk

Leave a reply