0

Tak co s tím Silvestrem?

Pokud si s odpovědí na otázku, jak příjemně prožít  poslední večer roku 2016, tedy SILVESTR, zatím nevíte rady, nabízíme vám jednu z možných odpovědí: zajděte do Tylova divadla v Kutné Hoře. 

Ochotnický spolek TYL připravil pro vás tradiční silvestrovskou premiéru. V režii Otakara Fialy nastudoval veselohru z pera herce a moderátora Antonína Procházky s titulem S tvojí dcerou ne! Jistě se budete dobře bavit příběhem dvou manželských párů, které si chtějí zpestřit již poněkud zaběhnutý stereotyp dlouholetého manželského soužití. Volí k tomu značně neotřelé prostředky a dostávají se tak do situací, balancujících na hranici absurdního humoru.
V inscenaci účinkují vedle režiséra Otakara Fialy další členové kutnohorského ochotnického spolku Eva Bicanová, Petra Klailová, Renata Vindušková, Václav Veselý, Martin Betuštiak a Martin Čerych.

Sluší se ještě dodat, že letošní silvestrovskou premiérou si spolek s vámi, svými diváky, připomene dvacetiletou tradici těchto divadelních večerů. Začalo se 31. prosince 1996 premiérou veselohry JanaWericha Teta z Bruselu s vynikající hereckou dvojicí Zuzana Trnková a Stanislav Jelínek v hlavních rolích, a pak již následovala řada dalších veseloherních titulů, z nichž připomeňme alespoň některé: například komedii  Ženichové (1998), hudební veselohru Sto dukátů za Juana (2000), klasickou komedii francouzského dramatika E. Labische Slaměný klobouk (2004) nebo také autorský text veselohry ve stylu retro Z(a)tracený prachy (2009). Italský autor A. Camoletti byl zastoupen
v silvestrovských premiérách dvěma veselohrami: A do pyžam! (2013) a Anna v ringu (2014). Do závěru  roku 2015 vstoupili členové spolku Tyl další autorskou komedií, napsanou  účinkujícím tak říkajíc  „na tělo“ a uvedenou pod titulem Pro tebe všechno, tatínku! Zatím vám nabízíme pouze tváře všech účinkujících, kteří v těchto dnech usilovně zkoušejí, aby vám, divákům, připravili silvestrovský divadelní večer, na jaký budete rádi vzpomínat.

Nenechte si ujít premiéru, s níž se kutnohorský spolek rozloučí s rokem 2016. Začíná se 31. prosince 2016 v 19.00. Zbylé vstupenky jsou zatím ještě v předprodeji v pokladně kutnohorského Tylova divadla.

Miroslav Štrobl

1996 – J.Werich – Teta z Bruselu

1996 – J.Werich – Teta z Bruselu

Rok 1998 - A.Pacák - Ženichové

1998 – A.Pacák – Ženichové

Rok 2011 - M. Achard - Byla ta vůbec vražda

2011 – M. Achard – Byla ta vůbec vražda

Rok 2015 -M.Štrobl - Pro tebe všechno, tatínku

2015 – M.Štrobl – Pro tebe všechno, tatínku

Leave a reply