0

Veselého herecká škola slavila narozeniny i úspěchy

Malá scéna kutnohorského Tylova divadla byla v neděli 19. února dějištěm narozeninového setkání; členové Tylovy herecké školy, jejich rodiče, přátelé a příznivci si připoměli čtvrté výročí od založení. Nechyběl sestřich uplynulého období, předání plyšáků pro děti, narozeninový dort, smělé plány i ohlédnutí.

Mladí umělci již stihli krátké a na Českém videosalonu oceněné filmy Dívka s knihou, Ztracená, Child Beer Challenge, Pan X, DěSnění, Tichá prosba, Lupičíkův Štědrý den, Tajemství opuštěného podkroví. Rovněž pak premiéry a reprízy inscenací Vichřice, Buchty v pekle, RealETshow, Kouzelná kulička, Tři splněná přání, Panství pana Norise, To je pěkné, co děláte. Za připomínku stojí i herecká účast v produkcích Oživlé Kačiny, Operních týdnů, Královského stříbření, TyjátrFestu, v představeních Poslední číše pana Mikuláše a Strašidlo cantervillské v nádvoří Vlašského dvora a v produkcích Tajemné kutnohorské pověsti ožívají – mimochodem nejnavštěvovanějšího pořadu Kutnohorského léta.
A další plány? „Již 18. března nás čeká repríza dvoudílného Panství pana Norise, na apríla pak repríza komedie To je pěkné, co děláte. V příštích měsících nastudujeme komedii Když se zhasne, hru Central Park West a tragikomedii Zlomatka. Rádi bychom zrealizovali i několik dalších rozepsaných divadelních a filmových scénářů,“ vysvětluje zakladatel a vedoucí herecké školy, herec a pedagog Václav Veselý.
Tylova herecká škola působí v Tylově divadle a v Mozaice na Kaňku od 15. února 2013 jako kulturní a vzdělávací volnočasové zařízení pro děti, mládež
i dospělé. A stále přijímá nové zájemce.

ths

Leave a reply